20/9/09

EL PONT DE´N GIL
Molt a prop de Ciutadella es sitúa la urbanització de Cala´n Blanes, una de les més antigues del municipi. Malgrat aquest detall, la urbanització guarda el seu secret: un itinerari curtet que pot resultar ben atractiu, la ruta del Pont de´n Gil.
S´ha d´enfilar la ronda nord en direcció al port de Ciutadella i quan els indicadors us informin, s´ha d´agafar la carretera de Cala´n Blanes. Trobareu una rotonda petita amb una imitació d´una taula prehistòrica. Girau a la dreta i seguiu en direcció cap a l´hipòdrom. Caldrà que us atraqueu a la vorera del mar fins arribar a un petit portell amb una barrera metàl.lica. A l´inici del camí hi ha un cartell indicatiu. S´ha de caminar damunt roques, per tant us aconsellam portar calçat còmode.

Aquest pont natural s´ha creat a un espigó rocós que forma part de la Caleta Cigonya, al costat del cap de Bajolí o cap de Menorca. Noltros us recomanam la descoberta de l´espigó sencer com un joc per als infants. Per aquest motiu, no us n´oferim la imatge. Si ja voleu veure l´espigó sencer, clicau aquí.

El paisatge és preciós, sobre tot quan es pon el sol. Molta gent s´hi atraca per practicar la pesca amb canya.

Aquest indret encara guarda una altra sorpresa, l´encant de la superfície es fa extensiu al fons del mar, on es troba una de les coves més visitades per submarinistes d´arreu del món. La longitud de la gruta és d´uns 200 metres i en el seu recorregut s´hi localitzen dues càmeres d´aire respirable; a la primera, el pas del temps queda reflectit a les estalactites i estalagmites i la segona, de menor altitud, acaba formant una petita platja d´arena fina. Si us interessa més informació, clicau aquí. I si us fa ganes podeu veure´n un video.


Ver Pont de´n Gil en un mapa más grande