8/3/09


SA PUNTA ROTJA


Aquesta és una punta de la costa nord de Ciutadella. El seu nom és degut al color de les roques que la configuren. Per arribar-hi heu d´enfilar la ronda nord de Ciutadella i seguir les indicacions cap a les platges d´Algaiarens. Un cop hi arribeu trobareu dos espais per aparcar; deixau el cotxe al segon aparcament. En primer lloc, heu d´anar fins la platja dels Tancats prenent un camí que hi ha al costat d´una zona amb taules i bancs. Travessau la platja fins baix de tot i girau cap a la dreta.



Cercau una barrereta metàl.lica al costat esquerre. Si seguiu aquest caminet dins la marina trobareu el riu de la Vall i arribareu a la Platja des Bot tot just després de pujar una duna d´arena. Travessau també la platja des Bot i enfilau-vos cap una zona de pins, una mica elevada. Les vistes són espectaculars perquè els blaus del mar i del cel es barregen amb els verds de la marina. Continuau caminant i enfilau un camí més o manco ample que deixa el riu a la banda dreta.



Arribareu a una barrera metàl.lica doble, no cal obrir-la perquè l´accés a peu es pot fer al costat de la cantonada. Agafau el camí de l´esquerra, notareu que pujau cap a munt.
Un moment donat veureu una caseta blanca, la caseta de la Vall. Llavors, cal girar a l´esquerra, agafant el camí tallat per una petita paret seca. Aquest és el darrer tram de la ruta.
Les panoràmiques són espectaculars. Des d´adalt visualitzareu cap a l´esquerra la platja dels Tancats, ses Fontanelles i el codolar de Biniatram, i cap a la dreta Cala´n Carabó.



Durant el camí de tornada vos proposam un joc per fer amb els fillets: la recerca del “pi xino”. És una mena de bonsai gegant, un pi diferent dels altres perquè la seva copa és arrodonida i les seves fulles i pinyes més petitones que les dels altres pins. Una llegenda conta que una àguila va dur una branca de la Xina per fer el seu niu, i de les pinyes que hi havia enganxades va néixer el “pi xino”. Trobar-lo no és fàcil: cal seguir un desviament cap a l´esquerra durant el camí de tornada o cap a la dreta si és el camí d´anada. Que tingueu sort!



Ver mapa más grande