10/10/09

CALES COVES

La necròpolis de Cales Coves és la necròpolis talaiòtica més important de Menorca. Està constituïda per més de noranta coves picades per la mà de l´home en el penya-segat rocós de les dues cales que la conformen. Les funcions d´aquestes coves han variat al llarg del temps. Així, a l´edat del bronze s´hi duen a terme enterraments per inhumanació de cadàvers. Durant l´edat de ferro, es van picar coves més grosses i es combinaven els enterraments sota capes de calç amb les cremacions. En èpoques púnica i romana aquest lloc era un punt de desembarcament important. El fons marí en va donar testimoni i totes les restes arqueològiques trobades en aquest indret es troben al Museu de Menorca.


Partint de Ciutadella s´ha de prendre la carretera general fins Alaior i agafar la carretera de Cala´n Porter. Un moment donat trobareu un creuer amb indicacions cap a Cales Coves i Sant Climent, a mà esquerra. Poc després, arribareu a una rotonda que assenyala en la mateixa direcció Son Vitamina i Cales Coves.
És aconsellable deixar el cotxe a un aparcament senyalitzat i baixar a peu fins a la platja. Les coves es poden visitar ja que els accesos estan indicats amb fletxes pintades a les roques.

Si voleu completar aquest itinerari vos recomanam una aturada al POBLAT DE TORRALBA D´EN SALORD. Una altra possibilitat és la visita dels santuaris prehistòrics de SO NA CASSANA.



Ver mapa más grande

2 comentaris:

Conso Triay Coll ha dit...

Perfecte!!! Tenc en compte lo de ses fotos...a veure si demà te les pas!
Salut!

Rosa Soler ha dit...

Un lloc espectacular.