16/3/09


BINIMEL·LÀ - ETS ALOCS

Vos presentam aquesta ruta complerta però recordau que és massa complicada per fer amb fillets. Ara bé, es poden plantejar diferents modalitats per tal que l´itinerari resulti més fàcil i curt.

Dirigiu-vos cap a Mercadal, seguint la carretera general. Un cop hi arribeu, girau a l´esquerra i agafau la carretera de Fornells. Heu de seguir les indicacions que marquen “Platges Costa Nord” i arribar fins a Binimel.là.
La ruta comença cap a l´oest, seguint els pilons del Camí de Cavalls. La primera platja que trobareu és una de les més polides de Menorca: Cala Pregonda. L´accés en cotxe no està permès la qual cosa limita molt l´afluència de la gent. Acompanya la platja l´illot de Pregonda, que la protegeix del vent del nord.
Com per art de màgia, seguint el Camí de Cavalls, notareu que els colors de les roques van canviant i arribareu a Cala Barril, també poc freqüentada. És de forma circular i suposa un meravallós mirador des d´on podem contemplar les Illes Bledes.


Les Illes Bledes són tres: la més gran està situada ben davant la Punta de Cala Barril, una altra a l´oest de la mateixa punta i la més petita a l´est quasi aferrada a la costa.
Seguint el Camí de Cavalls començareu a pujar per amunt, cada cop les vistes són més fantàstiques. Després d´alguns costers, arribareu a Cala´n Calderer, una platja de difícil accés des de terra. Per açò és visitada més que res per la gent que hi accedeix des de la mar.
La darrera part de l´itinerari és la més costosa; el paisatge és escarpat però igualment preciós. Ara la ruta transcorre una mica cap a l´interior fins arribar a Ets Alocs, límit entre els municipis de Ferreries i Ciutadella. Aquesta platja no té arena sinó pedres de formes diverses i colors grisencs. Vegeu el comentari de la notícia.





Ver mapa más grande

1 comentari:

Àngels Pons ha dit...

Genials les fotos, Queta! i que xules les platges sense la gent de l'estiu.
àngels