8/2/09

FAR DE FAVÀRITX

El Far de Favàritx va ser edificat l´any 1922, es troba situat al terme de Maó, dins la zona que abarca el Parc Natural de l´Albufera des Grau.

La seva torre, de 30 metres d´alçada, està construïda amb ciment i pedres de la mar de la zona, i està pintada amb franges alternades de color blanc i negre. A la seva part superior presenta dues terrasses amb barreres metàl.liques.

La torre està adosada a un edifici rectangular de dues plantes. El paisatge que l´envolta és especial; aquest és un dels indrets més antics de l´illa, des del punt de vista geològic, on abunden les pissarres amb el seu colors i formes tan característics.

Per arribar al Far de Favàritx des de Ciutadella, heu de seguir la carretera general fins a Mercadal. Llavors, heu d´agafar la carretera de Fornells i abans d´arribar-hi, girar cap a la dreta. Aquesta carretera vos conduirà fins a Son Parc i l´Arenal de´n Castell, platges que heu de passar de llis. Trobareu indicacions que us guiaran fins al Far de Favàritx.

Si heu deixat el cotxe al costat del far, anau a peu una mica enrera i trobareu unes barreres. Seguint el caminet xano xano arribareu a Cala Presili i a Cala´n Tortuga, coneguda també amb el nom d´Arenal de Morella. És una caminadeta que ens permet gaudir d´un paisatge espectacular.

Darrera la platja de Cala´n Tortuga es poden contemplar algunes dunes i una bassa temporal. Tot i que és a pocs metres de la mar, aquesta bassa no té contacte amb l´aigua marina, ni pel subsòl ni tampoc superficialment, ja que està separada de la mar per una capa de material impermeable format per llosella.


1 comentari:

Anònim ha dit...

bon comencament