26/4/10

INTERESSANT PROPOSTA DEL GOB


Una vegada més, el GOB organitza una excursió a peu oberta a tothom dins el seu programa "MENORCA A PEU". Aquest cop l´itinerari proposat és des del port d´Addaia fins a Favàritx, una ruta de gran atractiu paisatgístic. En primer lloc, es durà a terme un passeig per l´interior del port i les aigües salines; a continuació, un itinerari per dins del lloc de Mongofra Nou i finalment s´arribarà fins el far de Favàritx. Aquesta sortida inclou una xerrada sobre la toponímia rural. És considerada de dificultat mitja-baixa.
DATA: diumenge dia 2 de maig
HORARI: 9.30 h - 13.30 h
PUNT DE TROBADA: Primera rotonda de l´urbanització d´Addaia
SERVEI D´AUTOBÚS DE RETORN AL PUNT D´ORIGEN: 3 euros
Si us interessa rebre més informació podeu enviar un correu electrònic a l´adreça següent:

15/4/10

La coordinadora per la defensa del Camí de Cavalls ha organitzat la darrera excursió conjunta per al proper diumenge dia 18 d´abril. Serà al darrer tram que s´ha acabat de fer net aquests dies: des de Sant Tomás fins Cala Galdana.
La trobada serà a les 9.30 h a Sant Tomàs. Es preveu que la tornada serà devers les 17 h. a Cala Galdana. Cal dur el dinar, aigua, bon calçat i 3 euros per a l´autobús de tornada.
Potser serà un itinerari una mica llarg per fer amb fillets. Intentarem publicar propostes més senzilles en properes entrades.

10/4/10

CALA MORELL - CODOLAR DE BINIATRAM -
L
A VALL

Aquesta ruta comença a la urbanització de Cala Morell de Ciutadella. S´hi accedeix mitjançant la ronda nord i una volta entreu a la urbanització, heu de seguir en línia recta fins arribar a un conjunt de tres rotondes petites amb forma triangular. Girau a mà esquerra (cap a la mar), després a la dreta i finalment una altra vegada a l´esquerra. No trigareu en veure el portell del Camí de Cavalls (recentment s´ha desplaçat uns metres). Aparcau i començau a caminar seguint els pilons del camí. Després de mitja hora arribareu al CODOLAR DE BINIATRAM, on les vistes són fantàstiques. Observau les formes i els colors de les roques i els còdols.


Arribats a aquest punt teniu dues opcions: tornar cap enrera o seguir cap a la Vall. Llavors el recorregut total d´aquest tram es pot fer amb un poc més d´una hora, segons l´edat dels fillets que us acompanyin. Passareu per Ses Fontanelles i allà trobareu una barrera metàl.lica per la qual continúa el camí fins l´aparcament de la Vall. Una possibilitar és tenir la previsió de deixar-hi un cotxe abans de començar l´excursió.

Arribau fins la platja des Tancats, segur que als més petits els encantarà jugar amb l´arena, preludi dels seus jocs d´estiu.

4/4/10

"ES CÓS DES SÍNDIC"


A l´illa de Menorca les basses temporals són abundants i diverses, i algunes d´elles són conegudes des de molt antic, ja que constituïen una font d´aprofitament d´aigua dolça per als pobladors de l´illa.

La bassa temporal que avui vos presentam és una de les més peculiars que existeixen a Menorca, atès que s´alimenta tant de l´aigua de pluja com de l´aigua de mar que hi arriba en episodis de temporal fort. La seva funció ecològica és molt important: és una zona de descans, alimentació i cria per a diferents espècies d´aus, i conté una gran riquesa biològica.

Aquesta bassa està ubicada al costat del Far de Favàritx i ha estat amenaçada durant anys per la circulació incontrolada de vehicles. Per aquest motiu s´ha tancat el perímetre.
Consultau el mapa de l´itinerari.

Sabieu que Menorca és el primer indret del nostre país on surt el sol?