10/11/09


Cala Morell és un petit port natural obert a la costa nord del terme de Ciutadella, a 7 Km. de la ciutat.
Per a molta gent, tenir una casa a Cala Morell és senzillament un somni. Dos colors defineixen la urbanització, el blanc i el blau. L´estil arquitectònic de totes les cases s´ha respectat fins a tal punt que el conjunt del paisatge resulta encantador, tan quan el mar està en calma, com quan bufa el vent de tramuntana.
S´hi accedeix a través de la ronda nord de Ciutadella, la carretera està totalment senyalitzada.
Les possibilitats d´aquest indret van des de la pesca fins a la visita d´una de les necròpolis més importants de l´illa, la qual fou utilitzada com a cementiri des de l´època pretalaiòtica fins el segle II d.C.
Hi trobareu un conjunt de catorze coves excavades a la roca. En visitar-les podreu observar diferents matisos que les defineixen: coves amb una sola planta, altres amb desnivells, d´un sol compartiment o amb columnes que delimitaven els diferents espais. Les façanes de les coves també tenen personalitat pròpia, en algunes la decoració és inexistent mentre que en altres apareixen elements decoratius que caracteritzen relleus arquitectònics.
Vos proposam trobar una cova de les més grans amb una escala que accedeix a un mirador des del qual podreu contemplar una de les millores vistes de tota la necròpolis.
Les restes trobades a l´interior de les coves pertanyen a l´edat de bronze i de ferro, i es troben exposades en el Museu Municipal de Ciutadella.



Ver mapa más grande